Vind jij ook dat je RECHT hebt op zorg?

De stijgende drukte in de zorg vormt een groeiende uitdaging, waarbij een zorgwekkend aspect het overmatig gebruik van zorgdiensten door patiënten is. Wanneer mensen onnodig vaak een beroep doen op medische voorzieningen, heeft dit niet alleen gevolgen voor de beschikbaarheid van zorg, maar heeft het ook directe financiële implicaties voor verzekerden.

Het herhaaldelijk bezoeken van zorginstellingen voor aandoeningen die wellicht elders behandeld kunnen worden (thuisarts, moetiknaardedokter), legt extra druk op zorgverleners en resulteert in hogere operationele kosten. Deze kosten worden uiteindelijk doorberekend aan alle verzekerden in de vorm van verhoogde premies. Het is een vicieuze cyclus waarin overmatig gebruik van zorg leidt tot een algemene stijging van de verzekeringskosten.

Er staat ons aankomende jaren een hele grote uitdaging te wachten: laten we die SAMEN aangaan!